Pape holder fast: Eva Kjer skal gå af som minister

Skrevet af admin

27/02/2016

Dagens topnyheder

Søren Pape Poulsen, De Konservatives formand, fik sin vilje i magtkampen mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sagen om Eva Kjer Hansen.

Venstres miljø- og fødevareminister valgte lørdag at trække sig som minister, fordi De Konservative - sammen med rød blok - ikke længere ville have hende på posten.

Eva Kjer Hansen går af som konsekvens af landbrugspakken. De Konservative mener, at hun vildledte Folketinget i forbindelse med udformningen af aftalen.

- Tirsdag aften i denne uge meddelte vi, at vi ikke længere havde tillid til miljø- og fødevareministeren, da ministeren ikke har givet offentligheden et retvisende billede af konsekvenserne af landbrugspakken.

- I dag kan vi konstatere, at hun har valgt at trække sig. Den beslutning tager vi til efterretning. Som vi hele tiden har sagt, så støtter vi fuldt ud op om statsministeren og Venstre-regeringen, og nu vil vi se fremad, skriver Pape på Facebook.

Torsdag blev landbrugspakken vedtaget i Folketinget med stemmer fra De Konservative. De stemte for pakken, men krævede Eva Kjer Hansens afgang.

Blå bloks mindste parti har også gjort det klart, at Eva Kjer Hansen heller ikke kan være minister et andet sted. Tilliden er væk til hende.

Der var lagt op til en mistillidsafstemning til Eva Kjer Hansen i folketingssalen onsdag i næste uge.

Eva Kjer Hansen har indtil lørdag fastholdt, at hun ikke ville gå af, og Lars Løkke Rasmussen har forsvaret hende.

Han indikerede tidligere i denne uge, at et folketingsvalg var mere sandsynligt end en ministerfyring.

Men lørdag valgte Eva Kjer Hansen så at trække sig.

- Jeg har i dag meddelt statsministeren, at jeg trækker mig fra posten som miljø- og fødevareminister. Jeg har været glad for hver eneste dag, som jeg har stået i spidsen for det nye Miljø- og Fødevareministerium.

- Men jeg vil ikke stå i vejen for regeringen Lars Løkke Rasmussen. Danmark har brug for et borgerligt-liberalt sammenhold, siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareminister.

De seneste to dage har de borgerlige partier været samlet til krisemøde på Marienborg hos Løkke. Officielt for at forhandle om en grøn tillægsaftale til landbrugspakken, hvilket De Konservative har ønsket.

/ritzau/