Pape: Svært at se Konservative i en regering

Skrevet af admin

19/06/2015

Dagens topnyheder

Blå blok løb med sejren ved folketingsvalget, og dermed kan Lars Løkke Rasmussen (V) se frem til at blive statsminister igen, når han og de resterende borgerlige partier har sat sig sammen for at finde uf af, hvordan en regering kan formes.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, regner på grund af partiets dårlige valgresultat ikke med at indgå som regeringsparti.

- Vi har i fire år haft otte mandater, der ikke kunne bruges til noget parlamentarisk. Nu har vi seks mandater, og de skal bruges til at få indflydelse.

- Det ser svært ud med, at vi skal i regering. Vi møder op til de forhandlinger, vi bliver inviteret til, lyder det fra Søren Pape Poulsen i partilederrunden efter valget.

Med 3,4 procent af stemmerne bliver Konservative Folketingets mindste parti med blot seks mandater. I 2011 scorede Konservative 4,9 procent af stemmerne, svarende til otte mandater.

Casper Dall, Informations politiske redaktør, mener, at De Konservative betaler prisen for, at Pape kun har været formand siden august sidste år.

- Søren Pape Poulsen havde meget kort tid til at finde sig til rette i formandsstolen, og det betaler De Konservative nu prisen for.

- Når han vælger at blive som formand, er det altafgørende for ham, at han får placeret De Konservative som partiet med de vigtige og afgørende mandater i den borgerlige lejr, siger Casper Dall.

Det var usikkert, om Pape ville blive valgt ind i Folketinget, eller om han ville fortsætte, hvis Konservative gik tilbage.

Pape meddelte i sin tale til sit parti, at han fortsætter som formand. Han er også blevet valgt ind i Folketinget.

/ritzau/