Pas på bakterier: 5 fejl når du ordner badeværelset

Det bliver sikkert aldrig en af dine yndlingsopgaver at gøre rent på badeværelset, men du kan sagtens effektivisere rengøringen. Rengøringsekspert Carolyn Forte fra Good Housekeeping Research Institute giver her tips til, hvordan du sikrer dig et renere badeværelse og undgår at skabe flere bakterier.

Se, hvilke fem steder der er mest beskidte i dit hjem på isabellas.dk. 

• Dette må du ikke gøre med toiletbørsten
Din toiletbørste rummer mange flere bakterier, end du tror. Ifølge Carolyn Forte skaber du grobund for en masse bakterier ved at sætte en våd toiletbørste tilbage i holderen. 

• I stedet skal du lægge toiletbørsten på brættet med børsten ind over toilettet, så den kan dryppe ned i toilettet. Sørg for at børsten er helt tør, før du sætter den på plads, råder Carolyn Forte.

• Undgå all-round produkter
Du kan ikke bruge et all around-produkt, når du gør rent på badeværelset. Vil du gøre rent på den mest effektive måde, skal hvert område i badeværelset rengøres med et produkt, der egner sig til det pågældende sted.

Bliv inspireret til et lækkert badeværelse i galleriet med 25 badeværelset på madogbolig.dk.

• Du skal trække badeforhænget for
Du kan forlænge levetiden af dit badeforhæng ved at trække det for igen efter badet, så det tørrer, mens det er slået ud. Lader du det forblive trukket til side, skaber det hurtig grobund for mug og skimmel.


• Tandbørstekruset og børnenes legetøj
De indlysende steder at gøre rent på badeværelset er bordplader, håndvask og toilettet, men glem ikke alle de håndtag, der findes rundt omkring på badeværelset. Husk også dit tandbørstekrus og legetøjet i børnenes badekar – det kan blive mere levende, end du forestiller dig!

• Brug udsugningen inden du går i bad
For at komme fugt på badeværelset til livs, skal du bruge udsugningen rigtigt. Lad den køre, inden du går i bad, og i 15-20 minutter efter badet – alternativt kan du lade et vindue stå åbent efter badet, så der bliver luftet rigtigt ud.

Line Sølvhøj Johansson, ISABELLAS/NewsDesk Aller Media.

Dagens Gossip