Patientforening: Vi har brug for de nye supersygehuse

Skrevet af admin

08/12/2015

Dagens topnyheder

De nye supersygehuse i Skejby ved Aarhus og i Gødstrup ved Herning er presset på både tid og penge.

Det fremgår af en ny statusrapport for byggeriet, som regionerne selv laver.

Det er bekymrende og vil gå ud over patienterne, mener direktør i Danske Patienter Morten Freil.

- De nuværende sygehuse er ikke tidssvarende til en ordentlig behandling.

- Og derfor ser vi patienter, der ligger på gangene, samtaler, der foregår på gangene, fordi man ikke har samtalerum. Og patienter, der kastes rundt på sygehusene, fordi de ikke er indrettet til en sammenhængende behandling.

- Så det er alvorligt, hvis tidsplanerne udskydes, fordi vi har brug for de nye supersygehuse, siger han til Ritzau.

Det nye akutcenter i Skejby ved Aarhus skulle efter planen stå klar i slutningen af 2016, men det er nu udskudt til oktober 2017, skriver Jyllands-Posten.

Budgettet i Skejby er desuden så presset, at for eksempel halvdelen af en administrationsbygning skal spares væk. Det vil blandt andet betyde "mistede besparelser på lejeudgifter", står der i statusrapporten for byggeriet.

Også et nye supersygehus i Gødstrup ved Herning blev sidste år skåret med en etage på grund af økonomiske udfordringer, og byggeriet er fortsat presset på både tid og penge.

Spørgsmål: På nuværende tidspunkt er det vel ikke til at sige, om det går ud over patienterne?

- Vi må gå ud fra, at da man i sin tid planlagde kapaciteten på sygehusene, at man planlagde ud fra et behov. Både i forhold til administrationen og patientbehandling for at sikre den optimale behandlingskapacitet og kvalitet for patienterne.

- Når man skærer projekterne, så må man gå ud fra, at det i den sidste ende går ud over patientbehandlingen, og det er derfor, vi er bekymrede, siger Morten Freil.

/ritzau/