Pengetanken ATP får milliardoverskud

Pensionsgiganten ATP fik et overskud på 6,5 milliarder kroner i de første ni måneder af 2013. Og dermed forsætter ATP stille og roligt med at få danskernes pensioner til at vokse fortsat.

På investeringer fik koncernen et afkast på 9,1 milliarder kroner svarende til en forrentning på 10,8 procent af ATP's reserver. Afkastet på danske aktier alene bidrog med fem milliarder kroner.

- Det er et godt afkast for vores medlemmer og et resultat af ATP's tålmodige og fleksible investeringsstrategi, siger Carsten Stendevad, der er direktør for ATP.

- Da den amerikanske centralbank mod forventning ikke begyndte udfasningen af sin ekspansive pengepolitik i september, skabte det stor markedsoptimisme, som også vi nød godt af, siger han i en kommentar til regnskabet.

- Men det er jo en alvorlig påmindelse om, at verdensøkonomien og finansmarkederne stadig er dybt afhængige af likviditet fra centralbankerne, mener ATP-direktøren.

ATP-koncernens samlede formue under forvaltning lå på svimlende 597 milliarder kroner ved udgangen af tredje kvartal. Og 907.000 pensionister får løbende livslang pension fra ATP.

I årets første ni måneder modtog ATP 6,6 milliarder kroner i bidrag og udbetalte 9,5 milliarder kroner i pensioner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip