PFA forringer pension for over 400.000 kunder

Skrevet af admin

03/06/2016

Dagens topnyheder

PFA har forringet pensionsopsparingen for flere hundrede tusinde kunder. Det betyder, at opsparingen, som de skal leve for som pensionister, nu kun forrentes med 1,5 procent om året.

Til sammenligning får kunder med samme type opsparing op mod 3,5 procent hos AP Pension. Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Flere af landets pensionsmæglere undrer sig over, at PFA har sænket renten fra 2,0 til 1,5 procent.

- Jeg kan ikke forstå, at renten skal være så lav, for PFA har jo formået at lave et godt investeringsafkast. Det tyder på, at selskabet er i gang med at gøre det så lidt attraktivt som muligt at have denne opsparing, at kunderne smutter af sig selv, siger Jannik Andersen, afdelingschef i Aon, som er et af landets største pensionsmæglerselskaber.

Samme toner lyder fra pensionsrådgiveren AFPR.

- Jeg forstår ikke, hvorfor PFA har givet renten et nøk nedad i år, for ser man på afkastene, har selskabet klaret sig godt. Jeg ser det som et signal til kunderne om, at de skal se at få skiftet til markedsrente. Men det er synd for alle de kunder, der ikke gør det, siger Jørgen Svendsen, partner i AFPR, til Finans.

Det er helt konkret 951.000 policer fordelt på 440.000 kunder, som fra årsskiftet har fået deres opsparing forringet så meget, at de kun får forrentet en opsparing på eksempelvis to millioner kroner med 30.000 kroner i år mod 70.000 kroner, hvis de var kunder i AP Pension.

PFA forsvarer forringelsen for de mange kunder.

- Da vores investeringsfolk kiggede ind i 2016, konstaterede de, at renten aldrig har været lavere. Når man har det laveste renteniveau nogensinde, flugter det meget godt med, at man har den laveste kontorente nogensinde, siger Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA.

/ritzau/