Politi slår til i stor aktion mod militante i Istanbul

Tyrkisk politi har natten til fredag ransaget adresser i 13 af Tyrkiets provinser, oplyser det tyrkiske premierministerkontor.

251 mennesker er anholdt i den omfattende politiaktion, der var rettet mod militante fra både Islamisk Stat og den kurdiske organisation PKK og dens forgreninger.

Premierminister Ahmet Davutoglus kontor udtaler, at Tyrkiets regering er fast besluttet på at bekæmpe alle "terrorgrupper" "uden at skelne".

Tyrkiske medier skriver, at der alene i Istanbul er foretaget ransagninger på omkring 140 adresser i 26 forskellige distrikter, og at omkring 5000 betjente deltog i indsatsen.

Foruden PKK og Islamisk Stat var den storstilede aktion rettet mod formodede medlemmer af PKK's ungdomsfløj, YDG-H, og det marxistiske DHKP-C, skriver Anatolia.

Ransagningerne finder sted efter at en selvmordsbombe mandag dræbte 32 mennesker i byen Suruc, der ligger på grænsen til Syrien. Islamisk Stat menes at stå bag.

Det blodige bombeangreb udløste en bølge af uroligheder i den overvejende kurdiske sydøstlige del af Tyrkiet.

En tyrkisk betjent blev dræbt torsdag i den kurdiske hovedby, Diyarbakir, og onsdag blev to tyrkiske politifolk skudt og dræbt tæt ved den syriske grænse i et angreb, som PKK's militære gren har taget skylden for.

Angiveligt var drabene hævn for selvmordsbombeangrebet i Suruc.

Mange kurdere beskylder Tyrkiet for at have samarbejdet med Islamisk Stat og blandt andet set gennem fingre med, at gruppen har smuglet mennesker og våben over grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Regeringen i Ankara afviser alle beskyldninger om, at den skulle have hjulpet Islamisk Stat.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip