Politiet beslaglægger 400 millioner fra udbyttesvindel

Bagmandspolitiet har beslaglagt yderligere 400 millioner kroner i sagen om svindel med refusion af udbytteskat. Det oplyser skatteminister Karsten Lauritzen (V), der onsdag har været i samråd om sagen.

Svindlen, der bliver kaldt danmarkshistoriens største tyveri af skattekroner, har fundet sted over en årrække, ved at personer bosat i udlandet uberettiget har fået refunderet skat på aktieudbytter.

Derved har de lænset statskassen for mindst ni milliarder kroner.

Skatteministeren tør dog ikke spå om, hvor stor den endelige regning bliver.

- Det beløb, Skat har indgivet politianmeldelse for, kan vokse, siger Karsten Lauritzen.

- Det overblik har vi først på den anden side af sommerferien.

Han vil ikke kommentere oplysninger om, at beløbet skulle være vokset til over 11 milliarder kroner, sådan som Weekendavisen kunne fortælle i sidste uge.

Og han vil heller ikke kommentere, hvorvidt en medarbejder fra Skat er sigtet i sagen, som avisen også skrev.

Spørgsmål: Tror du, det vil lykkes at få nogle af skattepengene tilbage?

- Det håber og tror jeg. Der er positive fremskridt i beslaglæggelsen af midler. Man har beslaglagt yderligere 400 millioner kroner i forhold til den beslaglæggelse, der var fremme tidligere på året, siger Karsten Lauritzen.

I april kom det frem, at politiet havde beslaglagt 1,7 milliarder kroner i sagen. Dermed er der nu beslaglagt 2,1 milliarder kroner.

Dengang forklarede Karsten Lauritzen, at beslaglæggelse ikke var ensbetydende med, at pengene i sidste ende ville havne i den danske statskasse.

Karsten Lauritzen vil ikke fortælle, hvor de nye 400 millioner kroner er beslaglagt henne, og om der er tale om et samlet beløb eller flere små:

- Men den del er der fremskridt med, og Bagmandspolitiet og Skat fortjener ros for det. Men der er stadig langt op til det endelige beløb.

/ritzau/

Dagens Gossip