Politiet deler voldsom udtalelse: Send mig dit NemID, eller vi anholder dig for pædofili

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

10/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En grov sag er nu kommet for retten.

Dagens topnyheder

En sag om identitetssvindel, hvor en 55-årig mand blev narret og truet af en person, der udgav sig for at være politibetjent, rulles snart ud i byretten i Svendborg.

Det skriver B.T.

Den tiltalte i sagen er en 24-årig mand, som anklages for at have manipuleret og stjålet fra offeret ved at misbruge dennes personlige oplysninger.

"Hvis ikke du sender mig dine nye oplysninger om NemID lige nu, så bliver du anholdt for pædofili og smidt i fængsel," var den drastiske trussel, der ifølge politiet blev anvendt i forsøget på at presse offeret.

Truslen er nu en central del af anklageskriftet, som Fyns Politi fremlægger i retten næste uge.

Anklageskriftet beskriver, hvordan den 24-årige oprindeligt overbeviste den ældre mand om, at han var politibetjent involveret i en efterforskning af uretmæssige bankoverførsler. Under den påståede efterforskning blev offeret bedt om at udlevere sine bankoplysninger og NemID, hvilket han i første omgang gjorde.

Efter at have fået adgang til disse oplysninger, brugte den tiltalte dem til at købe to iPhones og foretage yderligere transaktioner for i alt godt 50.000 kroner.

Det var først, da offeret blev kontaktet igen og nægtede at udlevere flere oplysninger, at truslen om anholdelse for pædofili blev fremsat.

Ifølge forsvareren, advokat Martin Leth, nægter den 24-årige sig skyldig i anklagerne.

Handlingerne fandt sted tilbage i 2020, men det er først nu, sagen kommer for en dommer.