Politiet opruster mod it-kriminelle med op til 100 mand

Mens kriminaliteten ifølge Rigspolitiets nyeste statistik generelt er faldende herhjemme, stiger it-kriminaliteten eksplosivt.

På blot et år har politiet modtaget 77 procent flere sager om databedrageri og 25 procent flere sager om økonomisk kriminalitet.

Det får politiet til at opruste i kampen mod stadig mere sofistikerede it-kriminelle, der ofte opererer i netværk fra udlandet, skriver Jyllands-Posten.

Rigspolitiet og anklagemyndigheden opretter et nationalt cyber crime-center, som med højteknologisk udstyr og specialistkompetencer skal bekæmpe, analysere og forebygge it-kriminalitet samt foretage trusselsvurderinger.

Centret skal også hjælpe og uddanne de enkelte politikredse, så de bliver bedre til at modstå presset fra tyve, bedragere og hackere på internettet.

- Politiets indsats skal oprustes, fordi meget kriminalitet flytter over på nettet. Vi bruger alle sammen smartphones, og vi køber ind på nettet, siger justitsminister Karen Hækkerup (S).

- Der er mennesker, der udsættes for identitetstyveri eller andet misbrug på nettet. Det betyder, at der er kommet et nyt sted, hvor politiet skal opruste, for de kriminelle kan godt finde ud af at udnytte mulighederne, tilføjer hun.

Ifølge rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg vil der inden længe blive ansat en chef, der skal stå i spidsen for opbygning af centret.

Det skal bestå af 80-100 medarbejdere - 50 kommer fra Rigspolitiets særlige it-efterforskningssektion NITES, der bliver lagt ind under det nye center, skriver avisen.

- Vi vil med centret have en kapacitet, så vi er til stede alle de steder, hvor kriminaliteten foregår, så de kriminelle ved, at vi også patruljerer på nettet - ikke kun på gaderne, siger Jens Henrik Højbjerg til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Dagens Gossip