Politiet reparerer rockerborg efter stormen

Flere personer undrede sig fredag over et større opbud af politi og brandvæsen ved den lukkede rockerborg på Præstøvej i Næstved og troede, at en større politiaktion var i gang.

Men sandheden viser sig at være mindre dramatisk.

- Stormen i mandags rev nogle tagsten af huset, og vi er nu ved at udbedre hullerne, fortæller vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet forbød al adgang til rockerborgen den 22. oktober. I første omgang skulle forbuddet gælde en uge, men onsdag besluttede ordensmagten at forlænge forbuddet med yderligere en uge.

Rockerborgen er blevet lukket i medfør af den såkaldte rockerlov, hvor politiet har mulighed for at forbyde enhver adgang til bestemte adresser.

Det er rockergruppen Westside Nation, som har til huse i rockerborgen. Gruppen er brudt ud af rockergruppen Bandidos og er ifølge politiet endt i såkaldt bad standing.

Politiet vurderer, at der er en risiko for, at der vil ske angreb på adressen som led i konflikten mellem Westside Nation og Bandidos.

Når en person inden for rockerverdenen kommer i bad standing, bliver vedkommende eller gruppen betragtet som fredløse og kan straffes af sine tidligere "brødre", og det er det, som politiet vil forhindre.

Rockerloven, som gør det muligt for politiet at forbyde enhver adgang på adressen, blev vedtaget efter den store rockerkrig tilbage i 1990'erne, hvor der skete flere alvorlige sammenstød mellem Hells Angels og Bandidos.

Indehaveren af ejendommen på Præstøvej er utilfreds med politiets beslutning, og advokat Jesper Storm Thygesen har tidligere meddelt, at han vil indbringe sagen for retten på vegne af ejeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip