Portugal hjælper Danmark i overtiden mod Albanien

08/09/2015

Portugal scorede i overtiden, da Danmark blev besejret i opgøret i Telia Parken i København, og mandag aften gentog portugiserne så kunststykket.

Mens opgøret i Danmarks EM-gruppe mellem Albanien og Portugal i høj grad lignede en uafgjort forestilling, så dukkede Miguel Veloso pludselig op og headede et hjørnespark i mål til portugisisk 1-0-sejr to minutter inde i overtiden.

Sejren betyder, at Portugal når op på 15 point på førstepladsen i gruppen, og holdet er dermed tæt på EM-slutrunden, selv om intet er definitivt afgjort i gruppen.

Danmark følger efter med 12 point og Albanien bliver på 11 point. Portugal og Albanien har spillet en kamp færre end Danmark, som møder Portugal ude næste gang, mens Albanien mangler at møde Serbien hjemme og Armenien ude.

Ronaldo var placeret som den dybe angriber, og efter 12 minutter kom Real Madrid-spilleren frem til kampens første chance. Ronaldo trykkede hårdt af udefra, men Etrit Berisha i Albaniens mål fik afværget til hjørnespark.

Portugal overtog mere og mere af spillet og sad på det meste. Kombinationerne flød, og Portugal afsluttede flere gange uden held, mens Albanien fokuserede på at stå kompakt defensivt og holde nullet og det ene vigtige point.

Fem minutter før tid, var det så Bernardo Silva, der tog et par træk og forsøgte sig, men uden held for gæsterne, der kunne være mindst tilfreds med uafgjort ved pausen i en kamp, hvor Portugal var mest på bolden, men hvor Albanien forsvarede sig flot.

Efter pausen var mønstret det samme. Albanien var interesseret i et point mod portugiserne, inden det gælder møderne med Serbien hjemme og Armenien ude.

Spillet blev gradvist monotont, og man så ikke meget til Ronaldo efter pausen. Lige pludselig endte bolden så hos Albaniens Sokol Cikalleshi, der trykkede hårdt af, og han kunne sammen med det begejstrede hjemmepublikum næsten juble, da bolden blev pareret af træværket.

Få minutter efter kunne Portugals Eliseu have sikret de tre point, da han var alene igennem og lobbede bolden over Etrit Berish, men også forbi mål.

Forestillingen lignede en klassik 0-0 kamp, indtil Veloso dukkede op og pandede bolden i mål på et hovedstød i overtiden.