Prisvinder: Oscar løser ikke problemet

De seneste uger har der været næsten lige så meget fokus på spændingerne som selve spændingen op til årets store Oscar-uddeling.

I går tog Oscar-præsidenten konsekvensen af kritik af, at alle de nominerede skuespillere er hvide, og ændrede reglerne for at sidde i Oscar-akademiet.

Men spørger man den prisvindende skuespillerinde Viola Davis, er Oscar-uddelingen kun et symptom på et større problem i branchen, hvor hvide instruktører hyrer hvide stjerneskuespillere til deres film uden at tænke i andre muligheder.

- Problemet er ikke Oscar-uddelingen, problemet er hele måden, der bliver lavet film på i Hollywood, siger "How to Get Away With Murder"-skuespillerinden til underholdningsmediet Entertainment Tonight.

I en pressemeddelelse meddelte akademiet, som uddeler de prestigefulde Oscar-statuetter, at der skal ske en total omstrukturering af akademiet, som fremadrettet skal sikre mere mangfoldighed.

Men Viola Davis mener, at problemet stikker meget dybere end uddelingen, og derfor kan en udskiftning i akademiet ikke løse det.

- Man kan ændre akademiet, men hvis der ikke bliver produceret nogle sorte film, hvad er der så at stemme på?, spørger hun retorisk.

- Problemet er ikke engang vores løn. Man kunne sikkert samle alle de sorte A-liste skuespillerinder, og så ville de ikke engang tjene, hvad der svarer til én hvid A-liste skuespillerinde i en film, raser den 50-årige skuespillerinde, som selv har været nomineret til en Oscar to gange.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip