Putin deler brutal besked

Skrevet af Emil Martesen

19 uger siden

|

02/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den russiske diktator deler en brutal besked.

Dagens topnyheder

I en tid præget af konflikt og menneskelig tragedie, har den russiske præsident Vladimir Putin annonceret en intensivering af angrebene mod Ukraine. Dette løfte kom i kølvandet på en række dødelige angreb, der har efterladt civile ofre og ødelæggelse i begge lande.

Det skriver BBC.

Under et besøg på et militærhospital i Moskva, hvor han mødte pressen, adresserede Putin de seneste ugers tragiske hændelser. Han omtalte det ukrainske angreb på den russiske by Belgorod som et 'bevidst angreb mod civile', hvilket har resulteret i 25 civile dødsfald. Dette angreb kom som gengældelse efter russiske bombardementer, der dræbte 18 civile i en boligblok i Odessa.

Putin, der hyldede de russiske soldater som helte i sin nytårstale, lagde heller ikke skjul på, at det russiske militær vil fortsætte med at angribe ukrainske militære installationer. Denne beslutsomhed synes at indikere en eskalering af konflikten, som allerede har haft dybe og tragiske konsekvenser for civile på begge sider.

Mens Putin talte om styrke og beslutsomhed, stod den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj med en anden tone.

I sin nytårstale erklærede han nytårsdag for en national sørgedag til minde om de mange civile, der har mistet livet. Volodymyr Zelenskyj's ord var fyldt med beslutsomhed og modstand.

Han løftede sløret for, at uanset hvor mange raketter fjenden affyrer mod os, uanset hvor mange nådesløse og massive angreb fjenden udfører i forsøg på at knuse og skræmme ukrainere og drive Ukraine under jorden, vil de fortsat rejse os.