Radikale: DF skal ikke have vetoret over Im

De Radikale mener ikke, at justitsminister Morten Bødskov (S) skulle have givet alle partier, herunder Dansk Folkeparti, vetoret i sagen om syvårige Im.

Indfødsretsordfører for Det Radikale Venstre, Marlene Borst Hansen, går i rette med justitsministeren, som har åbnet op for at loven kan ændres med tilbagevirkende kraft, men kun hvis alle partier bakker op.

- Enkelte partier, heriblandt Dansk Folkeparti, skal ikke kunne sidde med en eller anden vetoret, fordi alle partier partout skal med.

Im Nielsen og hendes mor, Suthida, blev udvist til Thailand søndag, efter at Ims stedfar døde af en kræftsygdom i 2012.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har meddelt, at regeringen vil ændre loven, så man ikke kan sendes ud af landet som følge af dødsfald i familien.

Onsdag åbner ministeren også op for, at loven kan ændres med tilbagevirkende kraft, så Im og hendes mor også omfattes af loven og får mulighed for at komme tilbage til Danmark.

Men det kræver, at alle Folketingets partier bakker op om at ændre loven med tilbagevirkende kraft, siger Bødskov.

Dansk Folkeparti har endnu ikke udmeldt, om de vil være villige til at stemme for, og vil først høre, hvilke konsekvenser det vil medføre.

Marlene Borst Hansen (R) siger, at det er godt at Bødskov sender det signal, at man ikke laver særlove hver anden dag, og at det helst er hele Folketinget, som skal være enige om det.

- Men hvis DF begynder at stille sig på bagbenene og stille alle mulige kriterier op, som de har gjort de sidste 10 år, så siger vi stop, så kan vi godt lave det udenom DF, siger hun.

Hun gør det klart, at De Radikale mener, at det ikke kun er den familie, som er blevet ramt af den her regel - det er der masser af andre familier, der er:

- Dem har vi også respekt for på trods af, at de ikke har kørt som enkeltsager. Loven skal gælde ens for alle, det er vores tilgang til forhandlingerne.

Det er udlændingemyndighederne, som har besluttet, at Suthida Nielsen har størst tilknytning til Thailand, efter hendes mand, Johnny Nielsens, død i 2012.

/ritzau/

Dagens Gossip