Regeringen vil tillade langt flere skilte på vejene

Virksomheder, museer og turistattraktioner skal have bedre muligheder for at opsætte skilte på de danske veje og dermed skabe synlighed om sig selv.

Forslaget er ifølge Politiken et af flere elementer i det vækstudspil, som regeringen mandag fremlægger.

Den nuværende skiltelovgivning er alt for restriktiv og bureaukratisk, mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

- Vi skal have en moderne skiltepolitik, som man kender både fra Sverige og andre EU-lande, siger han til Politiken.

Danmarks Naturfredningsforening bryder sig ikke om udspillet.

- Hvis du kører rundt og ser på skilteskovene i Sydeuropa, er jeg da glad for, at Danmark ser ud, som Danmark gør. De mange skilte ser herrens ud. En ren landskabelig øjebæ, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for foreningen.

Vækstudspillet indeholder også et forslag om at stække statens muligheder for at sige fra over for projekter og byggetilladelser, som er givet af kommunale planlægningsmyndigheder.

Ifølge Troels Lund Poulsen har staten haft alt for meget at sige i forhold til kommunerne, og derfor skal statens vetomuligheder begrænses.

- Med mange af de vetoer, der er blevet nedlagt, er det svært at forklare, hvad årsagen præcis har været til, at staten har blandet sig så detaljeret. Derfor tager vi et opgør med de 30 års planlægningspolitik, som blev grundlagt af Svend Auken, siger han.

Regeringens vækstudspil gør samtidig også op med strandbeskyttelseslinjens forbudszone, når det gælder bynære områder mellem by og havn, skriver Jyllands-Posten.

Det indebærer, at kommuner og turistvirksomheder ikke længere skal spørge om lov hos Naturstyrelsen, når de for eksempel vil etablere bedre overnatningsmuligheder og nye aktiviteter i disse områder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip