Regn oversvømmer veje og sender biler i autoværnet

Politiet flere steder i landet opfordrer torsdag morgen trafikanterne til at køre forsigtigt, efter at regn natten til torsdag har medført oversvømmede kørebaner og akvaplaning flere steder.

- Vi har haft en del bilister, der har haft ringet ind, efter at de har observeret oversvømmede veje. De lokale redningstjenester er sendt ud for at pumpe vandet væk, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det er primært området omkring Aabenraa i Sønderjylland, der har problemer med oversvømmede veje.

- Det vil være en god idé at køre ekstra forsigtigt, indtil det er blevet så lyst, at man kan se kørebanen, siger Ivan Gohr Jensen.

Østjyllands Politi skriver på Twitter, at regn har skabt problemer på Nordjyske Motorvej.

- Færdselsuheld på Nordjyske Motorvej sydgående ved afkørsel 42. To biler ramt autoværnet på grund af akvaplaning. Motorvejen ikke spærret, skriver politiet.

- En del regn på kørebanen giver stor risiko for akvaplaning på Nordjyske Motorvej. Kør forsigtigt, tilføjer vagtchefen.

Også på Fyn oplyser vagtchefen, at det har været meget vådt.

- Våd nat på Fyn, hvilket betyder meget vand på veje og gader, skriver politikredsen på Twitter.

Den vagthavende meteorolog hos DMI, Anja Bodholdt, oplyser til Ritzau, at et bælte over den sydlige del af Jylland og Fyn har fået en del regn natten til torsdag.

Regnvejret er torsdag morgen på vej over Fyn og Sjælland med retning mod København.

Også færgeruter bliver berørt af det dårlige vejr. Scandlines aflyser en række afgange på Gedser-Rostock ruten på grund af dårlige vejrforhold.

Derfor anbefaler Scandlines både fragt- og passagerkunder at benytte den alternative overfart fra Rødby til Puttgarden, hvor færgerne sejler efter planen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip