Regnvand spærrer en af Danmarks travleste motorvejsstrækninger

Skrevet af admin

27/12/2015

Dagens topnyheder

Trafikanter på vej hjem fra julebesøg bliver forsinket, hvis de skal forbi den store sammenfletning af E45- og E20-motorvejene ved Taulov i Sydøstjylland.

De enorme mængder vand har medført, at motorvejen søndag er spærret for trafik.

Søndag eftermiddag lyder prognosen fra Vejdirektoratet til Ritzau, at man håber på, at noget af vejen kan genåbne søndag aften.

Men der er risiko for, at spærringen først vil være ophævet mandag morgen.

Ikke bare vandmasser, men også slam skal fjernes, lyder det. Konsekvensen er, at bilisterne må indstille sig på længere rejsetid.

I første omgang blev motorvejen lukket i østgående retning, men tidligt søndag morgen blev også strækningen den modsatte retning spærret.

- Folk, der skal mod Kolding, kan benytte frakørsel 59 og køre på igen ved frakørsel 61. Og modsat, hvis man skal i den anden retning, siger Berit Fridahl fra Vejdirektoratet.

Også på Sjælland har regnen lukket en strækning af motortrafikvejen mellem Kalundborg og Holbæk.

- Det er kort før Kalundborg, hvor motortrafikvejen er spærret i begge retninger på grund af vand. Men her kan bilisterne køre af lige før vandet og komme på vejen igen på den anden side af Ringstedvej, siger Berit Fridahl.

Desuden var rute 22 ved Vordingborg på det sydlige Sjælland søndag morgen spærret på grund af regn.

I flere politikredse har regnvejr medført en række uheld - dog uden alvorlig personskade til følge.

På Fyn advarer politiet om, at kloakdæksler er blevet "skudt op" rundt omkring. Det betyder, at man som bilist skal være særligt opmærksom på huller i vejene.

Beredskabsstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at der natten over har været 130 mand og ni lænsepumpecontainere ude i landet og fjerne vand. De har været på opgaver i stort set hele landet.

Søndag morgen er Beredskabsstyrelsen stadig i gang med at pumpe vand væk flere steder i Syd- og Sønderjylland, to steder på Fyn, ved Hedensted i Østjylland og ved Thisted i Nordjylland.

I alt vil 139 mænd og kvinder samt 50 køretøjer være i gang med at fjerne vand hele søndagen, oplyser Beredskabsstyrelsens operative chef, Lars Høg Schou, på det sociale medie Twitter.

/ritzau/