Roy Hodgson roser Island før skæbnekamp

England har domineret sine kampe ved EM i fodbold, men Roy Hodgsons mandskab har haft svært ved at veksle overtaget til sikre sejre.

Blot tre scoringer blev det til i gruppespillet, og mandag aften skal England i ottendedelsfinalen forsøge at nedbryde hårdt kæmpende Island, som endnu ikke har tabt ved slutrunden.

Inden opgøret, som kan blive Roy Hodgsons sidste som Englands landstræner, roser han de mentale egenskaber, som har været medvirkende til, at ø-holdet er videre fra gruppespillet.

- Jeg er sikker på, at det islandske folks karakter, deres beslutsomhed, deres evne til at overleve strabadser også har været en væsentlig faktor i deres avancement.

- Men vi ved, at uanset, om vi kalder dem favoritter eller underdogs, så bliver det en meget, meget svær kamp for os, og de bliver svære at slå, siger Roy Hodgson ifølge Reuters.

Hans modpart, Lars Lagerbäck, håber, at eventyret fortsætter for EM's mindste nation, som kan kaste England ud i en ny selvransagelse med en sejr.

- England har leveret ganske gode præstationer, men fodbold handler om at score mål. Jeg håber, de fortsætter med at spille på samme måde, siger Lars Lagerbäck.

Det står på forhånd klart, at Lagerbäck forlader sin post efter EM.

Roy Hodgsons skæbne er ikke afklaret, men bliver det formentlig med et nederlag til Island.

Wayne Rooney er dog ikke så bekymret.

- Fortsætter vi med at skabe chancer, vil målene også snart komme, siger Wayne Rooney om den magre engelsk målhøst.

/ritzau/

Dagens Gossip