Rulles ud i de kommende måneder: Google deler stor nyhed

Skrevet af Emil Martesen

04/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google løfter sløret for en stor nyhed.

Dagens topnyheder

Digitaliseringen skyder frem, og i stigende grad stoler vi på teknologi til at guide os gennem hverdagens udfordringer.

Og i den forbindelse har Google taget et markant skridt for at gøre livet lettere for de mange brugere af deres populære korttjeneste, Google Maps.

Med introduktionen af den nye funktion 'Synlig rutevejledning', som blev annonceret tilbage i februar 2023, er Google klar til at revolutionere måden, vi interagerer med Google Maps på.

'Synlig rutevejledning' er designet til at give brugerne opdaterede forventede ankomsttidspunkter og detaljer om næste sving direkte fra ruteoversigten eller låseskærmen, uden at brugeren aktivt skal interagere med appen ved at trykke "Start".

Og det falder på et tørt sted for Google Maps-brugere, der gennem længere tid har higet efter brugbar rutevejledning direkte på låseskærmen.

Funktionen er ikke kun praktisk for dem, der ønsker en hurtig opdatering på deres rejse; den tilbyder også en forbedret oversigt over ruten, selv før rejsen starter. Skulle brugeren afvige fra den foreslåede rute, opdaterer Google Maps automatisk ruteoversigten med en ny vejledning.

Trods en vis forsinkelse siden den oprindelige annoncering, har Google nu bekræftet, at 'Synlig rutevejledning' officielt er ved at blive udrullet til både Android- og iOS-brugere globalt, forudsat at iOS-enhederne kører version 16.1 eller nyere. For dem, der måtte ønske det, tilbyder Google også muligheden for at deaktivere funktionen via appens indstillinger.