Rusland afventer undskyldning fra Tyrkiet om nedskudt fly

Der er stadig ikke indløbet et realistisk svar på, hvorfor Tyrkiet skød et russisk kampfly ned tirsdag, fordi det ifølge tyrkerne havde krænket luftrummet.

At flyet angiveligt befandt sig i det tyrkiske luftrum er ikke et svar, som den russiske regering i Moskva godkender, lyder det torsdag.

- Vi venter stadig på en forklaring - en realistisk forklaring - fra tyrkisk side, siger Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml, på en telefonkonference for journalister.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, er dog ikke bleg for at skærpe retorikken over for Tyrkiet, som siden tirsdag er blevet lagt på køl af Rusland.

Han hæfter sig ved, at der hverken er kommet en undskyldning eller et tilbud om at betale for skaderne efter hændelsen tirsdag morgen, skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

- Vi har endnu ikke hørt en undskyldning fra det højeste politiske niveau i Tyrkiet. Ej heller har vi hørt forslag om at reparere skaderne eller løfter om at straffe gerningsmændene for den kriminelle hændelse, siger Vladimir Putin.

- Man kan få det indtryk, at Tyrkiets ledere bevidst styrer de russiske-tyrkiske-relationer ind i en blindgyde, og det er beklageligt, tilføjer præsidenten.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip