Rusland raser over Tyrkiets nedskydning af russisk fly

Ruslands forsvarsministerium siger tirsdag, at det betragter Tyrkiets nedskydning af et russisk Su-24-kampfly som en uvenlig handling, og at Rusland nu arbejder på en reaktionspakke som svar på den slags, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi betragter det tyrkiske luftvåbens handlinger som uvenlige, siger det russiske ministerium i en erklæring og tilføjer, at det har afleveret en protest til den tyrkiske forsvarsattaché i Moskva.

Det russiske forsvarsministerium arbejder på at finde passende reaktioner på hændelser magen til tirsdagens nedskydning af det russiske kampfly over Syrien.

Samtidig tilføjer forsvarsministeriet ifølge nyhedsbureauet Tass, at det vil "fortsætte med at bekæmpe terrorister i Syrien".

Syrien betegner nedskydningen af det russiske fly over dets territorium som en "åbenlys aggression mod syrisk suverænitet" og viser, at Tyrkiet støtter "terrorister", skriver det syriske nyhedsbureau Sana ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det russiske Su-24-kampfly fra Ruslands luftgruppe i Syrien styrtede ned på syrisk jord tirsdag. Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger ifølge Tass, at flyet blev skudt ned med et luft-til-luft missil, der er affyret af et tyrkisk F-16-fly.

Samtidig siger Tyrkiets generalstab, at det russiske kampfly har krænket tyrkisk luftrum, og at det blev skudt ned af et tyrkisk jagerfly. Ifølge Tyrkiet, så er besætningen på det russiske fly blevet advaret 10 gange i løbet af fem minutter, skriver Tass.

Det russiske forsvarsministerium afviser de tyrkiske påstande og siger, at objektiv dataovervågning "klart viser, at Tyrkiets luftrum ikke er blevet krænket", skriver det russiske nyhedsbureau.

Den russiske præsident siger, at da det russiske Su-24-fy blev angrebet, fløj det i en højde af 6000 meter i en afstand på en kilometer fra grænsen til Tyrkiet og udgjorde ingen trussel mod Tyrkiet. Putin kalder angrebet for "et dolkestød i ryggen".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip