Rusland slår hårdt tilbage: I har ødelagt Ukraine

Flere stormagters beslutning om at stille forberedelserne til det kommende G8-topmøde i bero sker helt "uden grund", siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, som hævder, at Vesten er "allieret med nynazister."

- Dem, der forsøger at tolke situationen som en aggression og truer med sanktioner og boykot, er de samme, som hele tiden har opmuntret ukrainerne til at afstå fra dialog og i sidste ende har polariseret Ukraine, siger Sergej Lavrov.

Udmeldingen fra de syv andre lande i G8-gruppen kommer i protest mod Ruslands fremfærd i Ukraine, hvor russiske styrker er rykket ind på den ukrainske Krim-halvø.

Lavrovs amerikanske kollega, USA's udenrigsminister John Kerry, har ligefrem sagt, at Rusland risikerer at miste dets medlemskab af G8-gruppen.

Den udtalelse har fået det russiske udenrigsministerium til at skærpe retorikken.

Det "skader ikke bare landene i G8-gruppen, men hele det internationale samfund," siger Lavrov om de andre stormagters beslutning.

- Washington har ignoreret, at det nye regime i Kijev har forkastet aftalen fra 21. februar, som var underskrevet af udenrigsministrene fra Tyskland, Frankrig og Polen, og dermed skabt en "regering af vindere" og erklæret det russiske sprog krig.

- Rigtige nynazister, som har smadret ortodokse kirker og synagoger, er blandt Vestens allierede, hedder det fra udenrigsministeriet ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass.

Sergej Lavrov kalder Kerrys udtalelse for koldkrigsretorik.

- Ved at ignorere alle forsøg på at forstå og vurdere de vanskelige processer i det ukrainske samfund, hvor situationen er forværret, efter at radikale grupper har taget magten i Kijev, så tager USA koldkrigsklichéer i brug og foreslår at straffe Rusland i stedet for dem, som har begået et statskup, siger Lavrov.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip