Rustent par nummer syv vil vinde igen i Ballerup

Danmarksmesteren på landevej vil vinde seksdagesløbet i Ballerup for femte gang.

Michael Mørkøv kommer næsten lige fra en træningslejr med sit hold Tinkoff-Saxo. Han er sammen med sin gamle makker Alex Rasmussen, som onsdag formiddag landede i København direkte fra banelandsholdets træningslejr på sydafrikanske landeveje.

Alligevel er intet andet end en sejr tilfredsstillende for par nummer syv, når seksdagesløbet, som begynder torsdag aften, slutter tirsdag den 4. februar.

- Målsætningen kan ikke være mindre end en førsteplads, siger Michael Mørkøv vel vidende, at de første par dage kan være hårde for de to danskere.

- Sådan plejer det at være, men omvendt har jeg før på sigt haft succes med at komme fra landevejen.

Alex Rasmussen, som for et år siden var ramt af karantæne for rod med indberetningen af sine opholdssteder, og derfor var erstattet af Lasse Norman i par nummer syv, har det på samme måde.

Han kommer lige fra en lang træningslejr med banelandsholdet, som forbereder sig til VM om få uger.

- De sidste par dage har jeg kørt mit eget program sammen med landstræner Casper Jørgensen. Jeg har kørt en masse bag en bil for at få fart i benene, siger Alex Rasmussen, som også føler sig bedre end i den forgangne sæson.

Her kørte han for World Tour-holdet Garmin-Sharp, men fik ikke kontrakten forlænget og er rykket ned på det danske Riwal-mandskab, som alt andet lige er mange niveauer under World Touren.

- Jeg har fået meget af min eksplosivitet tilbage. Det kan stadig blive bedre, men der er sket en hel del på grund af et specifikt styrketræningsprogram, siger han.

De to danskeres værste konkurrenter i seksdagesløbet bliver formentlig danske Marc Hester, som kører sammen med tyskeren Leif Lampater. Hester vandt for to år siden seksdagesløbet med belgieren Iljo Keisse.

Med danske øjne bliver det også interessant at følge juniorverdensmesteren i parløb, Mathias Krigbaum. Han fylder 19 år under seksdagesløbet og meldingerne om ham er, at han trods sin alder næppe bliver kanonføde for de etablerede ryttere.

/ritzau/

Dagens Gossip