Rutineret landsholdsspiller roser kampvognen Højbjerg

Selv om det blot er blevet til seks landskampe, så vælter roserne ned over 19-årige Pierre-Emile Højbjerg, der ligner en sikker starter i lørdagens EM-kvalifikationskamp mod Serbien.

Rutinerede Lars Jacobsen, der selv har 74 landskampe på bagen, kalder Højbjerg for den mest modne unge landsholdsspiller, han har oplevet.

- Han tager fat i spillet, tager udfordringer og går ind i duellerne. Han har hele pakken, og hans energi er fantastisk at have inde på banen.

- Jeg tror ikke, jeg har spillet sammen med en spiller, der er så moden i hans spil. Han er en tank, der knalder rundt inde på banen, siger Lars Jacobsen og påpeger, at han ellers tidligere har spillet med en meget ung Christian Eriksen.

Mandag aften spillede Højbjerg de første 63 minutter på midtbanen i testkampen mod Montenegro på Viborg Stadion.

Her udmærkede han sig ud over en masse energi og vundne nærkampe med en flot tunnel, der bragte ham i en fri position, hvorfra han skød på stolpen.

Selv er Højbjerg også tilfreds med sine præstationer i nationaldragten, selv om beskedenheden ikke tillader ham at kalde sig selv for en nøglespiller.

- Jeg bidrager med personlighed og de kvaliteter, jeg har. For at jeg skulle kunne vise det frem, så har jeg brug for William Kvist og Michael Krohn-Dehli inde på midtbanen, for de supplerer mig rigtig fint.

- Jeg nyder at spille for landsholdet. Blodtrykket og pulsen stiger lidt hurtigere, selv om det er et år siden, jeg fik debut. Men det handler ikke kun om at være med, det handler om at vinde, og det er jeg meget bevidst om, siger han.

Da Højbjerg blev udskiftet mandag aften var stillingen 0-1, men han havde i flere omgange forsøgt at fremtvinge en udligning med optimistiske langskud. Danmark vandt kampen med 2-1.

- Det var lige ved at lykkes, men måske skal vi bruge dem på lørdag i stedet, siger Højbjerg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip