S om Pia K's bog: Vi kan ikke være mere ligeglade

Et skuldertræk.

Det er reaktionen fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, efter flere afsnit af Pia Kjærsgaards selvbiografi er blevet offentliggjort i medierne.

I bogen "Fordi jeg var nødt til det", der udkommer fredag, langer Pia Kjærsgaard hårdt ud efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som hun kalder "uduelig".

Men den tidligere formand for DF fastslår samtidig, at partiet ikke nødvendigvis vil pege på en Venstre-statsminister, hvis Socialdemokraterne får en ny "fornuftig" formand.

Magnus Heunicke giver dog ikke meget for Pia Kjærsgaards betragtninger:

- Vi kunne ikke være mere ligeglade med, hvordan Pia Kjærsgaard vurderer os socialdemokrater, vores parti, vores ideologi og historie.

- Det siger mere om hende selv, at hun er optaget af at skrive om os, end det siger noget om Socialdemokraterne.

Han ønsker ikke at forholde sig til muligheden for, at Dansk Folkeparti vil overveje at pege på en statsministerkandidat fra andre partier end Venstre, hvis Socialdemokraterne får en ny formand.

- Det siger mest af alt noget om Pia Kjærsgaard selv og Dansk Folkeparti.

- Hun har 10 år i træk sikret en Venstre-ledet regering magten. Kronen på værket var, da Dansk Folkeparti stillede forslag om at skære i dagpengeperioden og indfasede det som en tyv om natten i en tid med stor arbejdsløshed.

- Den indfasning har vi nu rettet op på og taget andre initiativer for at hjælpe arbejdsløse. Man bliver ikke socialdemokrat ved at gøre som Dansk Folkeparti gjorde for at holde en VK-regering ved magten, siger Magnus Heunicke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip