S-ordfører tror på det: Nu er alt åbent igen

Der lyder glædeshyl og klapsalver på spillestedet Vega i København, hver gang endnu en kommune kommer op på storskærmen til Socialdemokraterne valgfest med rødt flertal.

Festen så ellers ud til at skulle blive en kedelig affære, da de første såkaldte exitprognoser kom frem. Her stod Venstre til fremgang, og Socialdemokraterne til en nedtur på op imod otte procentpoint i forhold til det seneste kommunalvalg i 2009.

Men med over 80 procent af stemmerne optalt, står Socialdemokraterne til at få 29,5 procents opbakning, mens Venstre står til 28,1 procent.

- Vi har hele tiden fået at vide, at vi ville tabe til Venstre, og i dag har vi også fået at vide, at vi ville ligge under Venstre. Lige nu ser det faktisk ud til, at vi vil blive større end Venstre, siger partiets politiske ordfører Magnus Heunicke til Ritzau.

Socialdemokraterne har haft perioder med målinger langt under 20 procent, siger Heunicke og fortæller, at Socialdemokraterne kan være tilfredse, hvis man kommer op på 29 procent eller endda højere, når alle stemmer er talt op.

- Men det er for tidligt at drage nogen konklusioner, jeg vil være ydmyg og vente på, at de sidste stemmer er talt op, siger han.

Den politiske ordfører vil dog sige, at det betyder noget, at resultatet ser ud til at blive meget bedre end det, der hidtil er blevet spået.

- Det, vi kan konkludere nu, er, at det bliver meget tættere, end nogen nogensinde kunne have drømt om.

Han glæder sig over, at han har hørt, at flere aviser har måtte ændre onsdagens forsider, for nu ser alt anderledes ud, end det gjorde for få timer siden.

- Derfor er alt åbent igen, siger Magnus Heunicke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip