S udelukker intet i kamp mod ekstreme imamer

Socialdemokraterne er villige til at gå "meget langt" inden for grundlovens rammer for at bekæmpe såkaldte hadprædikanter, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S) forud for forhandlinger hos kulturminister Bertel Haarder (V).

- Vi ønsker en stenhård kurs over for hadprædikanter og formørkede kræfter, siger han.

Bertel Haarder løfter i et interview med Berlingske sløret for nogle af de forslag, regeringen håber kan medvirke til at bekæmpe radikalisering blandt muslimer.

Ifølge ministeren er afvisning af udenlandske hadprædikanter, inddragelse af statsborgerskab samt "værdighedskrav" nogle af de tiltag mod radikaliserede islamiske miljøer, som regeringstoppen og partilederne skal diskutere i de kommende dage.

Og der er ikke nogle af de forslag, Socialdemokraterne ikke vil gå med til, hvis det kan lade sig gøre inden for grundlovens rammer, fastslår Wammen.

- Det her er en sag, der er så vigtig for det danske samfund, at det kræver sammenhold på tværs af partiskel, siger han.

- Vi vil gå meget langt inden for det, grundloven tillader. Vi vil også være parat til, hvis det er muligt, at kunne fratage statsborgerskab fra hadprædikanter.

Socialdemokraterne har en lang liste af forslag til, hvad man kan gøre for at bekæmpe radikalisering blandt muslimer. Blandt andet foreslår partiet, at kendte hadprædikanter skal kunne stoppes ved grænsen.

Socialdemokraterne vil også gøre det muligt at sende hadprædikanter, der allerede er her, ud af landet, og så ønsker partiet langt stærkere kontrol med friskoler og en certificering af imamer, der kommer til Danmark.

- Det er utroligt vigtigt, at vi strammer op, alle de steder vi kan, for at beskytte ikke mindst børn og unge mænd og kvinder, som mørke kræfter ønsker at holde i et jerngreb og prædike værdier, der er i modstrid med det danske samfund, siger Wammen.

/ritzau/

Dagens Gossip