S: Udlandspraktik skal ikke alene løse praktikproblem

Udlandspraktik er kun et af flere redskaber, der skal sikre, at tømrere, snedkere og frisører kan få deres svendebrev.

Sådan siger medlem af Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, Ane Halsboe-Jørgensen (S).

- Vi har desværre alt for mange unge, som ikke har en praktikplads. Derfor må vi finde på forskellig løsninger, der kan gøre problemet mindre, og bedre muligheder for at få godkendt praktik i Tyskland er et af de redskaber, siger hun.

Torsdag har undervisningsminister Christine Antorini (S) opfordret danske unge til at tage til Tyskland i deres praktik.

Erhvervsskolerne har reageret på forslaget ved at understrege, at den reelle løsning på problemet er flere praktikpladser i Danmark.

- Det, at man får bedre mulighed for at få godkendt praktik i Tyskland, er kun endnu en lille skrue, man kan skrue på, for at der forhåbentlig er flere, der får et svendebrev, medgiver politikeren.

Ane Halsboe-Jørgensen peger blandt andet på muligheden for at indføre sociale klausuler, som en anden løsning. Sociale klausuler betyder, at en virksomheden skal uddanne lærlinge, hvis de byder på opgaver hos det offentligt.

Siden 2008 er manglen på praktikpladser i Danmark firedoblet. Ifølge Undervisningsministeriet står 4900 unge i dag uden praktikplads.

Over 6000 unge var i oktober i skolepraktik, der er en løsning for de elever, der kan ikke kan finde læreplads i en virksomhed. Der mangler altså over 10.000 praktikpladser.

Det har fredag fået Christine Antorini til at opfordre danske elever til at tage til Tyskland.

Tyske firmaer mangler i alt 33.000 lærlinge, og i slutningen af november indgik Danmark og Tyskland en aftale, der skal gøre det lettere både at arbejde og uddanne sig på begge sider af grænsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip