S: Vi har et fornuftigt forsvar med det nuværende budget

Skrevet af admin

15/06/2016

Dagens topnyheder

I øjeblikket udgør det danske forsvarsbudget cirka 1,2 procent af bruttonationalproduktet. Og det er godt nok.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokratiet på forsvarsminister Peter Christensens (V) udmelding om, at faldet i det danske forsvarsbudget skal stoppe i det næste flerårige forlig om forsvaret.

- Med det budget, vi har i dag, har vi vist, at vi godt vil have et ordentligt og effektivt forsvar. Det er også det, der er udgangspunktet for os i forhold til de kommende forhandlinger, siger forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen (S).

Ifølge Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, skal medlemslandene begynde at øge forsvarsbudgetterne og bevæge sig op imod to procent af bruttonationalproduktet over de kommende ti år.

Men det må komme an på, hvad man kan få for pengene, mener Henrik Dam Kristensen.

- Danmark er i stand til at deltage i rigtig mange internationale missioner og gør det i øvrigt bragende godt, siger han og tilføjer:

- Vi har også lige været i stand til at købe nye kampfly inden for budgettet, så jeg synes, at udgangspunktet er, at vi bruger cirka 1,2 procent af bruttonationalproduktet. Det har vi i dag et fornuftigt forsvar for, og det kan vi også have i fremtiden.

Ifølge forsvarsminister Peter Christensen har regeringen endnu ikke lagt sig fast på den økonomiske ramme i det nye forsvarsforlig, som ministeren vil indlede forhandlinger om næste år.

/ritzau/