SAS leverer overskud trods fortsat modvind

Skrevet af admin

16/12/2015

Dagens topnyheder

Det skandinaviske flyselskab SAS har leveret et pænt overskud for 2014/15. Alt er dog langt fra ideel lykke for flyselskabet, der ikke har leveret på et af sine vigtigste punkter og står over for hård konkurrence.

På den positive side har SAS leveret et overskud på 956 millioner svenske kroner i året, langt bedre end det store minus, der var resultatet året før. Det var godt hjulpet af markant levere oliepriser.

- Samlet har vi gjort gode fremskridt i år mod at skabe et bedre SAS, skriver selskabet i sit regnskab.

Der er dog to store knuder i regnskabet. Den første drejer sig om de vigtige enhedsomkostninger - prisen for at flyve en passager - som selskabet har kæmpet hårdt for at nedbringe i årevis.

Det er afgørende for SAS at nedbringe dem, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at tage kampen op mod billige konkurrenter som Norwegian og Ryanair.

- Enhedsomkostningerne justeret for valutaudsving og olieprisen steg i løbet af året, hvilket er utilfredsstillende. Vi bliver nødt til at arbejde intenst med vores spareplaner for at øge konkurrenceevnen, skriver SAS.

Derudover forbereder SAS sig på endnu hårdere konkurrence efter en periode med en smule ro på.

- 2015 var præget af en en midlertidigt stabilisering i Skandinavien. Men vi forventer intens konkurrence i 2016 med fortsat kapacitetsvækst, skriver SAS.

SAS vælger ikke at give officielle forventninger til 2016, fordi selskabet finder, at der er for mange usikkerhedsfaktorer. Selskabet skriver dog, at man forventer "et positivt" resultat.

/ritzau/