Selskaber betaler to milliarder kroner mere i skat

Danske og udenlandske selskaber betalte i 2014 cirka 56 milliarder kroner til statskassen i skat, viser tal fra Skatteministeriet.

I 2013 var tallet 54 milliarder kroner, så der er tale om en lille stigning.

- Udviklingen viser, at der ikke er hold i de sejlivede rygter om, at selskaberne ikke betaler selskabsskat og bidrager til fællesskabet, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en pressemeddelelse.

Det er særligt de store virksomheder, som bidrager til statskassen. I 2014 var der otte selskaber, som betalte mere end en milliard kroner i selskabsskat.

Disse virksomheder har bidraget med næsten en tredjedel - 18 milliarder kroner - af det samlede provenu på cirka 56 milliarder kroner, viser skatteministeriets analyse "En større andel af selskaberne betaler selskabsskat i Danmark".

Størstedelen af danske virksomheder betaler under en milliard kroner selskabsskat. Analysen viser desuden, at flere multinationale virksomheder betaler selskabsskat.

Venstre har i mange år rettet skarp kritik mod de åbne lister over, hvor meget virksomheder har betalt i selskabsskat. Alligevel har skatteminister Karsten Lauritzen (V) torsdag valgt at offentliggøre nye lister for 2014.

Så sent som i august sagde han ellers, at "de åbne skattelister bestemt ikke er en idé, der er groet i Venstres baghave."

Skattelisterne blev vedtaget af Folketinget i sommeren 2012 under S-R-SF-regeringen, som foreslog mere åbenhed om virksomhedernes selskabsskat.

/ritzau/

Dagens Gossip