Selvmordsbombere dræber op mod 20 personer i Irak

Skrevet af admin

04/04/2016

Dagens topnyheder

En række af selvmordsangreb rettet mod irakiske regeringsstyrker og medlemmer af shiamuslimske militser har mandag formiddag dræbt adskillige personer flere forskellige steder i Irak.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at der er tale om fire selvmordsbombere, der har sprængt sig selv i luften nær hovedstaden, Bagdad, og i den sydlige del af landet. Irakiske embedsmænd melder ifølge AFP om mindst 17 dræbte og mindst 64 sårede.

En af selvmordsbomberne slog til mod en hær- og politikontrolpost i det nordlige Bagdad, mens andre slog til mod henholdsvis paramilitære styrker på gaden i byen Mishahada nord for Bagdad og en restaurant i byen Nasiriyah i det sydlige Irak.

Imens skriver nyhedsbureauet Reuters, at irakiske sikkerhedskilder oplyser, at der er tale om omkring 25 dræbte og 60 sårede i en serie af selvmordsangreb på tværs af landet.

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har ifølge nyhedsbureauet Amaq taget skylden for flere af angrebene.

Gruppen er kendt for ofte at udføre selvmordsangreb rettet mod både civile og sikkerhedsstyrker i Irak.

I 2014 lykkedes det Islamisk Stat at tage kontrollen over flere områder nord og vest for Bagdad, men siden har irakiske styrker generobret flere af områderne med hjælp fra træning fra amerikanske soldater og amerikanskledede luftangreb.

/ritzau/