Sen Frans Nielsen-scoring afgør New York-derby

22/01/2014

Festen fortsætter for den danske NHL-stjerne Frans Nielsen, der sammen med sin klub, New York Islanders, har ramt en stærk stime efter nytår.

Natten til onsdag var det den 29-årige herningenser, der med en scoring blot syv sekunder før slutsignalet afgjorde prestigeopgøret mod New York Rangers, som klubben fra Long Island vandt med 5-3.

Hjemme i Madison Square Garden havde Rangers taget målmanden ud i forsøget på at udligne til 4-4, men planerne blev forpurret af Nielsen, der erobrede pucken og kunne skøjte ned og sætte den i det tomme mål.

Fire minutter forinden stod danskeren også for en del af forarbejdet til Thomas Vaneks 4-3-scoring, og dermed kan han notere to målpoint i scrapbogen for kampen.

Frans Nielsen har nu lavet enten mål eller assist i otte af sine sidste ni kampe for Islanders.

Knapt så produktiv er hans landsmand og holdkammerat Peter Regin, men kampen blev også en succesoplevelse for den nyeste dansker i Islanders.

Efter et par kampe på tribunen blev Regin sat ind i andenkæden og kvitterede med en flot assist, da Colin McDonald udlignede til 3-3 i anden periode. Det var Regins sjette point i alt i denne sæson.

Islanders har nu syv sejre i de seneste 10 kampe, men den fine form til trods er klubben fortsat i pointnød i jagten på en playoff-billet.

Efter 52 kampe er holdet fortsat nummer sjok af de otte hold i Metropolitan-divisionen, hvor kun de tre øverste er sikre på at gå videre.

Helt anderledes ser det ud for Anaheim Ducks, hvor Frederik Andersen i denne sæson har gjort sit indtog som den første danske målmand i NHL nogensinde.

Ænderne har samlet flest point af alle hold i ligaen, men kom ud for en lille nedtur, da holdet hjemme tabte 2-3 til Winnipeg Jets.

Kampen blev dog en personlig succes for Andersen, der kom på banen ved stillingen 1-3 efter 35 minutters spil.

Danskeren afløste førstekeeper Jonas Hiller og fik sat skodder op foran Anaheim-målet. Andersen reddede samtlige 10 skud, der kom imod ham, men det rakte altså ikke til point.