Sepp Blatter står over for Fifa-suspension

Præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, står over for at blive suspenderet i 90 dage af Fifas etiske komité.

Det bekræfter Sepp Blatters rådgiver, Klaus J. Stöhlker, over for det tyske medie Die Welt.

- Præsidenten fik overbragt nyheden onsdag eftermiddag. Han var rolig. Tænk på, at han har oprettet den etiske komité, siger Klaus J. Stöhlker til Die Welt.

- Det gælder foreløbig i 90 dage, men han er ikke helt suspenderet. Komitéen har ikke truffet en endelig beslutning, siger Klaus J. Stöhlker.

Der herskede onsdag aften nogen forvirring om, hvorvidt præsidenten rent faktisk allerede var blevet suspenderet, eller om han var tæt på at blive det.

Suspensionen skal formelt godkendes af det lovgivende kammer i Fifas etiske komité, efter at komitéens undersøgende kammer har anbefalet en suspension.

Ifølge Sepp Blatters advokater har schweizeren foreløbig intet fået at vide.

- Præsidenten er ikke blevet orienteret om nogen handling fra Fifas etiske komité, lyder det i en meddelelse.

Sepp Blatter er under mistanke for at have handlet uretmæssigt, blandt andet i en sag om en pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc, cirka 13,7 millioner kroner, til præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), franskmanden Michel Platini.

Ifølge Die Welt er Platini, der desuden er vicepræsident i Fifa, også tæt på at blive suspenderet, men det er endnu ikke bekræftet af nogen.

Fifa har intet officielt meldt ud.

Sepp Blatter har været Fifas præsident siden 1998, og før det var han forbundets generalsekretær i 17 år.

I maj i år blev han genvalgt for endnu en fireårig periode, men allerede få dage senere måtte schweizeren meddele, at han agtede at trække sig tilbage.

Kort før præsidentvalget begyndte en stor korruptionsskandale at rulle i Fifa, og efter massivt pres fra omgivelserne måtte Blatter meddele, at han ville trække sig.

Efter planen skal det ske den 26. februar næste år, hvor Fifa skal vælge en ny præsident efter den 79-årige schweizer.

Sepp Blatter bliver i øjeblikket efterforsket af de schweiziske myndigheder, blandt andet om pengeoverførslen til Michel Platini.

Franskmanden håber på at blive manden, der afløser Blatter ved præsidentvalget næste år.

/ritzau/

Dagens Gossip