SF-ordfører: Zornig og Vilhelmsen er enige om millionforløb

Lisbeth Zornig Andersen og socialminister Annette Vilhelmsen (SF) har samme opfattelse af, hvordan forløbet omkring millionstøtten til socialprojektet Stemmer på Kanten er foregået.

Det siger SF's politiske ordfører Lisbeth Bech Poulsen, efter at flere har kritiseret uoverensstemmelser i forløbet.

- I forhold til Lisbeth Zornigs pressemeddelelse, som flere har udlagt teksten af, så ser jeg det som, at hun bakker Annette Vilhelmsen fuldstændig op.

- Hun siger, at der ikke bliver diskuteret budget på hilse-på-mødet, men at hun orienterede om Stemmer på Kanten, og hvad det gik ud på, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Uoverensstemmelsen drejer sig om, hvornår Annette Vilhelmsen tildelte Zornigs projekt den million kroner, som har været centrum for sagen.

For rullende kameraer fastslog Vilhelmsen den 29. august 2013, at der var én million kroner på vej til projektet, der dog skulle gennem en ansøgningsprocedure.

Ifølge Vilhelmsen tildelte hun først millionen officielt den 19. september 2013, men dagen før, blev der holdt et hilse-på-møde med Zornig, hvor Stemmer på Kanten blev diskuteret.

Vilhelmsen har hele tiden fastholdt, at pengene først blev endeligt uddelt den 19. september - også selvom hun ved en fejl var kommet til at love Zornig den ene million kroner tidligere.

Lisbeth Zornig Andersen skriver i en pressemeddelelse torsdag, at der hverken blev drøftet budget eller ansøgning på mødet.

Og det hæfter SF's politiske ordfører sig ved.

- Det bakker fuldstændig op om, både hvad hilse-på-mødet handlede om, og at millionen kun kunne udmøntes, hvis der var en ansøgningsproces, hvor kriterier blev opfyldt.

- Jeg kan ikke se, at der er mere at komme efter, men det betyder jo ikke, at der ikke er nogen, der ikke har andet at lave end det, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Torsdag var SF-formanden i samråd nummer to for at forklare sig i sagen, men efter samrådet var der stadig ubesvarede spørgsmål, lød det fra Enhedslisten.

Spørgsmålene ventes at indgå i den kommende advokatundersøgelse.

/ritzau/

Dagens Gossip