SF: Venstre får svært ved en dagpengereform uden DF

Skrevet af admin

11/08/2015

Dagens topnyheder

Venstre-regeringen får svært ved at lave en kommende dagpengeløsning uden Dansk Folkeparti, mener SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, efter at De Radikale håber på en stram dagpengereform sammen med Socialdemokraterne og Venstre.

Det er De Radikales leder, Morten Østergaard, som i tirsdagens Jyllands-Posten siger, at R, S og V udgør "ansvarlighedens akse", som skal sørge for, at reformen ikke kommer til at koste flere penge.

- Det er klart, at De Radikale har en interesse i at slippe igennem med en dagpengereform sammen med de partier, hvor det ikke koster flere penge, men det tror jeg ikke, at de lykkes med, siger Karsten Hønge til Ritzau.

DF - blå bloks største parti - har sagt, at en ny dagpengeløsning ikke kan laves, uden at det kommer til at koste flere penge.

- Jeg tror ikke, at DF kan holde til det her, hvis de skal være med. Og jeg har svært ved at se regeringen lave en aftale, uden at DF er med. Det vil være meget interessant at se forholdet mellem DF og Venstre, hvis DF bliver skåret af her, siger Hønge.

Morten Østergaard åbner trods alt for, at man er villig til at kigge på genoptjeningsreglerne - et af de store kritikpunkter i de nuværende regler.

- Det er godt, at De Radikale er vågnet op og anerkender, at der skal gøres et eller andet ved den ulykke, de selv har været med til at lave for nogle år siden.

- Men de holder fast i, at det ikke må koste noget, og så har jeg svært ved at se, at det giver meget mening.

- De Radikale har en blind vinkel, når det kommer til sociale forhold. Grunden til, at de interesserer sig for det her, er, at de kan se, at det er til skade for virksomhederne. Det er nok det, som har flyttet De Radikale, siger Hønge og tilføjer:

- Havde det kun været til fordel for de arbejdsløse, havde de sikkert ikke fået tankerne. Ved lettere genoptjening kan vi øge fleksibiliteten på arbejdsmarkedet Det er godt både for den enkelte og for virksomhederne.

Dagpengekommissionen, som er i gang med at kigge på dagpengereglerne, kommer efter planen med sine anbefalinger inden oktober.

/ritzau/