SF vil fordele flygtninge i EU

Den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), skal lytte og lære af EU-Kommissionsformand Jean-Claude Juncker, der onsdag stillede sig i spidsen for et forsøg på at få omfordelt 160.000 asylansøgere blandt EU-landene.

Det siger SF's formand Pia Olsen Dyhr.

- Det var meget opmuntrende at høre Junckers tale. For vi skal have en solidarisk europæisk løsning på flygtningeproblemet.

- Kommissionsformand Juncker har i dag sagt, at EU vil samme vej. Nu mangler vi bare, at den danske regering indser alvoren og kommer på banen, siger hun.

SF foreslår selv, at EU-landene skal lave et system til fordeling af asylansøgere, så de hundredtusindvis af flygtninge og migranter ikke ender med at klumpe sig sammen i en håndfuld lande.

Og så skal der oprettes europæiske modtagecentre, ligesom partiet ønsker en "økonomisk redningsplan" for nærområderne til især Syrien, hvor en stor del af flygtningestrømmen har sit udspring.

- Juncker kom med en klar bredside til den danske regering, som skærer ned på udviklingsbistanden. Det er den helt forkerte vej. Vi skal i stedet øge hjælpen i nærområderne, siger Pia Olsen Dyhr.

- Nu må Lars Løkke Rasmussen altså vågne op og indrømme, at man ikke kan spare og samtidig styrke indsatsen, lyder det fra SF-formanden.

Jean-Claude Juncker understregede i sin tale, at tiden er kommet til at lukke snakkeklubben og skride til handling:

- Det må gøres i en tvungen ordning. Og 160.000 er antallet. Jeg håber, at alle denne gang vil være med om bord. Ingen retorik. Handling er, hvad vi har brug for, siger Juncker.

/ritzau/

Dagens Gossip