SF'ere må ikke stille op som EU-modstandere

SF's medlemmer skal fremover ikke have lov til at stille op til valg til Europa-parlamentet for EU-modstanderne i Folkebevægelsen mod EU.

Det besluttede de delegerede på partiets landsmøde i Kolding søndag.

Folkebevægelsen har ellers tidligere haft SF'ere opstillet på deres liste ved EU-parlamentsvalg, hvilket også er tilfældet ved valget til maj, hvor to af kandidaterne er SF'ere.

Beslutningen får ingen indflydelse for deres opstilling, fordi forbuddet mod at stille op for andre lister først kommer til at gælde fra sommer.

Alligevel vækker beslutningen skuffelse hos Folkebevægelsen mod EU:

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at folk ikke må stille op for Folkebevægelsen, siger SF'er og medlem af Folkebevægelsens landsledelse Benjamin Bilde Boelsmand.

- Og jeg synes, det er mærkeligt, at man ikke vil erkende, at der er stor forskel på, hvad befolkningen og den politiske elite mener om EU, tilføjer han.

Det er stadig tilladt for SF'ere at være medlem af Folkebevægelsen mod EU, men der kan altså fremover ikke blive tale om at tage skridtet fuldt ud og stille op.

Samtidig besluttede SF's landsmøde at partiets medlemmer ikke må stille op for "en med SF konkurrerende liste" til kommuner og regioner, med mindre partiets landsledelse giver en dispensation for det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip