Simone de Beauvoir fylder år: Google hylder verdenskendt feminist

Hvis du synes, at Googles logo ser lidt anderledes ud i dag, har du helt ret. I stedet for de normale blå, grønne, røde og gule farver, er søgemaskinens forside i dag prydet af et billede af den franske forfatter Simone de Beauvoir. I dag ville nemlig have været hendes fødselsdag.

Simone de Beauvoir skrev blandt andet bogen Le deuxième sexe (det andet køn), som betegnes som en af feminismens store værker.

Læs også: Nu 80-årige Joan Collins: Jeg er feminist

Hun blev født i Paris i 1908 og blev som 21-årig den yngste nogensinde, der tog den prestigefyldte agrégation-eksamen ved universitetet i Sorbonne. Her mødte hun Jean-Paul Sartre, der senere blev en af Frankrigs mest kendte eksistentialister og filosoffer.

De to indledte et livslangt forhold, men blev aldrig gift, flyttede ikke sammen og fik ingen børn. Begge havde også affærer med andre - Simone de Beauvoir med både mænd og kvinder. Kvinderne var ofte unge elever på det gymnasium, hvor hun underviste, og sengen blev ofte delt med Jean-Paul Sartre.

Læs også: Forfatter og Nobelprismodtager Doris Lessing er død

I 1970'erne spillede Simone de Beauvoir en fremtrædende rolle under kvindefrigørelsen i Frankring. Her var hun stor fortaler for bl.a. fri abort.

Hun døde som 78-årig af lungebetændelse i 1986.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip