Sjette person anholdt i Belgien efter terrorangreb

Skrevet af admin

09/04/2016

Dagens topnyheder

En sjette person er lørdag blevet anholdt i Belgiens hovedstad, Bruxelles, i forbindelse med terrorangreb i sidste måned.

Det oplyser en kilde fra myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den anholdte er endnu ikke nævnt ved navn.

Fredag blev fire personer anholdt i Bruxelles i forbindelse med sidste måneds angreb mod Zaventern-lufthavnen og metrostationen Maalbeek.

Angrebene kostede 32 mennesker livet.

En af de fire anholdte er en mand, der identificeres som Osama K. Flere medier mener, at han skulle være svensk statsborger. Det kan de svenske myndigheder dog ikke bekræfte.

Ud over de nu fem anholdte er den 31-årige belgisk-marokkaner Mohamed Abrini også anholdt.

Anklagemyndigheden siger, at den stadig undersøger, om Abrini er identisk med "manden med hatten", der på overvågningsbilleder fra Zaventem-lufthavnen i Bruxelles 22. marts går side om side med selvmordsbomberne Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui.

Mohamed Abrini har været på listen over Europas mest eftersøgte, siden han blev set på et overvågningskamera sammen med Salah Abdeslam, som også er anholdt, to dage inden angrebene i den franske hovedstad sidste år.

Lørdag eftermiddag gennemførte belgisk politi en større politiaktion i Bruxelles Etterbeek-distrikt.

Det vides dog ikke, om aktionen har noget med lørdagens anholdelse af den sjette person at gøre.

Nyhedsbureauet Reuters, som har en journalist på stedet i Etterbeek, skriver, at et lejlighedskompleks var blevet ransaget, og at beboerne var evakueret.

Aktionen skulle være overstået omkring 13.30 lørdag eftermiddag. Dog er området stadig afspærret, skriver det belgiske medie RTBF.

/ritzau/