Skandaleramt wrestler sender medie i tovene

Skrevet af admin

22/03/2016

Dagens topnyheder

En retssag mellem wrestleren Hulk Hogan og mediehuset Gawker truer med at klemme livet ud af det grænsesøgende medie.

Den kendte actionhelt med det borgerlige navn Terry Bollea er nemlig blevet tilkendt yderligere 165 millioner kroner, efter at Gawker har offentliggjort et videoklip, hvor den 62-årige berømthed har sex med sin vens kone.

De 165 millioner skal lægges oveni en erstatningssum på næsten 762 millioner kroner, som wrestleren med det karakteristiske affarvede overskæg og bandanaen blev tilkendt i sidste uge.

Det skete med den begrundelse, at Hogan havde lidt økonomisk og følelsesmæssig skade på grund af den meget omtalte sag.

Sexvideoen har kun en varighed på ni sekunder, men ifølge Hogan selv, var han ikke klar over, at han blev filmet, og Gawker kontaktede ham ikke, inden de offentliggjorde den afslørende videosekvens.

Det enorme erstatningsbeløb kan risikere at koste det omdiskuterede netmedie livet, da det overstiger Gawker Medias værdi.

Hogans advokat begrundede netop kravet om de sidste 165 millioner med, at dommeren burde sende et signal til andre medier, og den advarsel er tilsyneladende gået rent ind.

Gawkers advokat advarede bagefter dommeren om, hvilke konsekvenser afgørelsen vil have for journalister i fremtiden.

- Din dom vil få det til at løbe koldt ned ad ryggen på skribenter, producere og forlæggere, sagde Michael Sullivan ifølge The Guardian.

/ritzau/FOKUS