Skarp 12-årig lurer stor Google-fejl

Man skal ikke undervurdere nutidens unge mennesker, når det kommer til at begå sig på nettet. Den påstand har en svensk 12-årig dreng sat tyk streg under, da han fornyelig gjorde Google opmærksom på en væsentlig fejl i deres system.

12-årige Mathias Kujala fra Stockholm er vild med at finde sikkerhedshuller hos store it-giganter. Hans seneste fund har vakt stor opmærksomhed. Han opdagede nemlig en sikkerhedsbrist i Googles oversættelsestjeneste, Translate. Det skriver Expressen.se.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Jeg prøvede at rapportere eventuelle fejl på forskellige sider, men jeg fik kun et tak tilbage. Men så så jeg, at Google betaler folk for at finde sårbarheder ideres system, forklarer Mathias Kujaka til Expressen.se.

Ifølge computerknægten var fejlen af alvorlig karakter, eftersom oversættelsestjenesten har mange millioner brugere. Derfor udløste fundet også en check på 3.000 dollars, svarende til ca. 16.000 kroner, som tak for de vigtige informationer.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du nemt at blive hacket på Facebook

Sikkerhedshullet kunne være blevet misbrugt til avanceret svindel, men efter Googles teknikere har ændret på procedurerne og lukket fejlen, som kaldes et "XSS-hul" på fagsprog, er Google vist sikker, indtil Mathias Kujala opdager nye sikkerhedshuller.     

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip