Skiftende diæter kan give dig ondt i maven

Her i Danmark er vi glade for diæter og slankekure, og du kan bekende dig til flere forskellige retninger.

Du kan spise stenalderkost, du kan faste, du kan nærmest kun spise kød og du kan gøre meget andet i kampen mod kiloene på sidebenene, men fælles for dem alle er at du går ind og regulerer din kost og det kan give ondt i maven.

Nye studier fra Harvard University viser, at mange ændringer i dine madvaner kan have en voldsom indflydelse på din mave.

Skiftende kost viser vejen

På Harvard University har de lavet forsøg, der skal gøre os klogere på problematikken med maveonde ved forskellige kostdiæter.

De brugte ti mænd og kvinder i alderen 21 til 33 og bad dem om at spise enten en kost baseret på dyr eller en kost baseret på planter. Halvdelen spiste kød, æg og ost imens de andre spiste frugt, grøntsager og andre afgrøder.

Læs om den populære 5:2 kure på udeoghjemme.dk og se hvordan du holder vægten

Find synderen

Forsøget viste at i begge lejre begyndte folk allerede efter få dage at danne nye typer af bakterier og livet i maven blev derved anderledes end det plejede.

Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken kost du spiser og hvor meget du spiser af hvad, for bakterierne har stor indflydelse på, hvordan du har det i din mave.

Og skifter du derfor meget om på dine madvaner, vil din mave konstant være under pres og danne en masse nye bakterier, som kan gøre ondt.

Får gode råd til hvordan du kan træne dig til en krop der passer nytårskjolen på udeoghjemme.dk

Har du skiftet diæt på det seneste og efter det døjet med ondt i maven, så kan det være værd at gennemtænke, hvad du har ændret og om det kan være kilden til dit ubehag. En god idé kan også være at holde lidt igen med de mange madskift, så din mave får lidt ro.

 Af Mette Skøtt, familiejournal.dk/Newsdesk  Aller media

 

Dagens Gossip