Små købmænd frygter butiksdød med ny planlov

Regeringens forslag om at tillade dobbelt så store butikker i fremtiden bliver mødt med skepsis hos De Samvirkende Købmænd.

Her frygter direktør John Wagner, at forslaget får store konsekvenser for butiksstrukturen i Danmark i form af butiksdød og færre selvstændige erhvervsdrivende.

- Regeringens forslag vil have den stik modsatte effekt end den tilsigtede. Det skaber ikke vækst på landet at tillade større butikker, som kun etableres ved de største byer.

- Forslaget er simpelthen forkert medicin og synes mere at være et ideologisk opgør med Svend Aukens (S) miljøpolitik end en håndsrækning til livet på landet og i de små og mellemstore købstæder, siger han i en pressemeddelelse.

De Samvirkende Købmænd opfodrer Folketingets partier - og i særdeleshed Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne - til at stemme imod forslaget.

- Det her handler om liv eller død for hundredvis af butikker, siger John Wagner.

Omvendt er man hos Dansk Supermarked begejstret over, at der er taget initiativ til et opgør med den nuværende planlov.

Og hos Lidl roser administrerende direktør Finn Tang forslaget:

- Udspillet er balanceret og vil konkret føre til, at vi vil investere i endnu flere nye butikker, og dermed er vi med til at skabe endnu flere nye arbejdspladser i hele Danmark, siger han.

Lidl har som andre butikker været begrænset af, at dagligvarebutikker nu maksimalt må være 1000 kvadratmeter.

Regeringen vil fremover give kommunerne friere rammer til at tillade butikker med en størrelse på op til 2000 kvadratmeter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip