Socialdemokraterne overvejer at politianmelde Carl Holst

Det var ulovligt, da nu tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) i sin tid som formand for Region Syddanmark brugte en ansat i regionen til at bistå i sin valgkamp.

Det fastslår en redegørelse fra Statsforvaltningen, som er offentliggjort fredag. Og nu vil flere af Holsts politiske kolleger politianmelde den tidligere regionsrådsformand.

- Vi skal selvfølgelig rejse en sag mod Carl Holst. Efter min mening skal vi politianmelde ham, men vi skal først drøfte det i den socialdemokratiske gruppe, lyder det fra det Karsten Uno Petersen, der er regionsrådsmedlem for Socialdemokratiet.

Uno Petersen bakkes op af sin partifælle og næstformand i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen.

- Der er foregået ulovlige ting, og det er ikke acceptabelt, så han skal politianmeldes, fortæller næstformanden til DR Fyn.

Sædvanligvis mødes den socialdemokratiske gruppe mandag, men i lyset af Statsforvaltningens rapport, vil Uno Petersen overveje at mødes tidligere og finde partiets ben i sagen.

Også nuværende regionsrådsformand i Syddanmark og Holsts partifælle, Stephanie Lose (V) mener, at en politianmeldelse er på sin plads.

- Det er nærliggende at sende en politianmeldelse, fordi Statsforvaltningen er så klare om, at han har handlet ulovligt, forklarer hun overfor DR Fyn.

Det konservative regionsrådsmedlem Lasse Krull mener, at Carl Holst må til lommerne efter Statsforvaltningens afgørelse, skriver JydskeVestkysten.

- Vores indstilling er, at der nu skal rejses et tilbagebetalingskrav for det, som det har kostet regionen at føre Carl Holsts private valgkamp, siger Lasse Krull.

- Der har tydeligvis ikke været tale om en gråzone. Det har været langt inde i det røde felt, tilføjer Krull til JydskeVestkysten.

Statsforvaltningens vurderer, at den ansatte i Region Syddamark, Christian Ingemann Nielsen, i et "større omfang" har hjulpet Carl Holst med hans kampagne for at blive valgt til Folketinget ved valget i juni.

Det har blandt andet været med at skrive pressemeddelelser, samt komme med inputs til debatter og læserbreve

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip