Socialminister afviser AC Børnehjælps redningsplan

Skrevet af admin

05/02/2014

Dagens topnyheder

AC Børnehjælp bliver ikke reddet af et samarbejde med Den Sociale Udviklingsfond som partner. I stedet får adoptionsbureauet nogle uger til at lave en ny redningsplan for at sikre organisationens fortsatte ret til at formidle adoptioner.

Det meddeler socialminister Manu Sareen (R) efter at have diskuteret sagen med Folketingets ordførere:

- Det er min opfattelse, at vi skal have mere tid til at få skabt en løsning på problemerne i AC Børnehjælp.

- Hvilken løsning ved jeg ikke endnu. Men sikkert er det, at formålet er at hjælpe familierne, og at der skal arbejdes meget hurtigt, siger han i en pressemeddelelse.

Organisationen sendte 22. januar sit forslag til en redningsplan, som omfatter SUF, til Ankestyrelsen under Socialministeriet.

Det skete, fordi daværende socialminister Annette Vilhelmsen (SF) 10. januar varslede AC Børnehjælp, at hun overvejede at suspendere organisationens ret til at formidle adoptioner.

Mens Manu Sareen afviser, at AC Børnehjælp skal samarbejde med Den Sociale Udviklingsfond, får organisationen nogle uger til at lave en ny redningsplan.

Imens kan AC Børnehjælp ikke modtage nye adoptanter.

Derimod kan organisationen færdigbehandle de adoptionssager, der allerede er sendt til et afgiverland. Det omfatter sager, hvor der er fundet en familie til et bestemt adoptivbarn. Sagsbehandlingen foregår under Ankestyrelsens overvågning.

Til det formål er Civilstyrelsen i gang med at se på, om de kan frigive nogle af organisationens midler, så der kan laves et nødbudget for AC Børnehjælp.

- Lige nu kan AC Børnehjælp fortsætte med de cirka 400 familier, de har på venteliste. Men de kan ikke tage imod nye tilmeldinger, og de vil blive sat under et skærpet tilsyn, mens vi finder frem til en endelig afklaring på, hvordan vi bedst hjælper de 400 kommende adoptanter, siger Manu Sareen.

Ankestyrelsen gav sidste år i en tilsynsrapport skarpe anmærkninger til AC Børnehjælp for at have rod i økonomien. I syv måneder af 2012 bogførte organisationen slet ikke sine udgifter.

Det kaldte Ankestyrelsen "yderst kritisabelt, helt uacceptabelt og i strid med almindelige gældende principper for forsvarlig økonomistyring".

/ritzau/