Sønderjyske-helt: Jeg er ingen redningsmand

Rubin Okotie ligner fra start en stor gevinst for Sønderjyske. Den østrigske angriber debuterede fredag aften med to mål og en enkelt assist i 4-0-sejren ude over FC Vestsjælland i Superligaen.

- Jeg fik to gode bolde, så det var nemme mål for mig. Jeg vil gerne takke mine holdkammerater for de gode oplæg, siger Okotie.

Sønderjyskes store problem i efteråret var at score mål, men lejesvenden Okotie vil ikke tage redningskappen på.

- Jeg er ikke en redningsmand. Vi er et hold, og vi spiller sammen. Vi vandt denne kamp på at spille og arbejde sammen, siger angriberen.

- Vi har nu taget første skridt mod at redde livet i ligaen, hvilket er mit store mål. Vi har yderligere 14 skridt i foråret, før den mission er fuldført.

Træner Lars Søndergaard er særdeles tilfreds med den østrigske debutant, og dennes angrebsmakker Tommy Bechmann.

- De var målfarlige. Der var en grund til, jeg spillede med to angribere for første gang i to år, og det var et valg, jeg havde foretaget i troen på, at de her to kunne fungere sammen, siger Søndergaard.

- Tommy har haft en fantastisk opstart, den bedste han har haft i de seneste par år, og det kunne man også se ude på banen. Det kunne man se på to af målene, hvor de supplerede hinanden utrolig godt.

Sejren bringer Sønderjyske inden for blot to points afstand til nedrykningsstregen.

- Vi har spillet en rigtig god kamp, og det er selvfølgelig utroligt dejligt at få de tre point, men selv om vi havde tabt, skulle vi se på foråret som helhed. Og enhver kamp bliver brutal svær, men der er også muligheder for at få point i alle kampe i foråret, siger træneren.

- Så derfor vil jeg ikke sige, denne kamp var vital, men den betyder, at vi får snor i de andre hold over os, så den var mental vigtig for holdet.

Sønderjyske har nu 19 point efter 19 spillede Superliga-kampe.

/ritzau/

Dagens Gossip