Søstre om dronningen: Sammen med os er hun sig selv

Skrevet af admin

04/04/2015

Dagens topnyheder

Eksdronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte har fået et tæt forhold til deres søster, dronning Margrethe.

Mens aldersforskellen i barndommen satte et skel mellem storesøster og "de små", så er de rykket sammen som voksne.

- Hun er jo fire år ældre end Benedikte og seks år ældre end mig. Når man er barn, så er det mange år, men i dag er vi lige gamle. Alderen spiller ikke længere nogen rolle, siger eksdronning Anne-Marie.

Den 16. april fylder dronningen 75 år og fejres med officielle modtagelser og gallamiddage. Men hvordan er hun privat sammen med sine søstre.

I anledning af fødselsdagen møder Ritzau Anne-Marie og Benedikte til et interview i Christian VIII's Palæ på Amalienborg.

I Benediktes lyse stue, hvor fotos af generationers kongelige pryder vægge og borde, fortæller de om et tæt sammenhold.

- For at være helt ærlig, så tror jeg, at hun synes, at det er vanvittigt hyggeligt, når vi er omkring hende, siger Anne-Marie.

- Sammen med os kan hun slappe fuldstændig af. Hun skal ikke agere noget som helst. Man kan sige, at det er et frirum for hende, siger hun.

Sammenholdet giver også plads til gode råd, ros og kritik.

- Så kan hun sige: "Jeg har tænkt mig at gøre sådan og sådan, hvad synes du?" Og så kan jeg sige: "Måske skal du tænke på en anden måde". Sjovt nok tror jeg, at vores holdning betyder meget for hende, siger Anne-Marie.

Benedikte: Ja, det kan jeg godt tænke mig, at den gør. Måske skyldes det, at vi kommer fra helt den samme baggrund. Andre, hun spørger til råds, ser det fra en anden vinkel, mens vi er helt lige.

Kan De også kritisere hende?

- Ja, hvis jeg synes, at der er noget at kritisere. Vi er jo nogle af de eneste, der kan gøre det.

- Men omvendt så roser jeg også. Det kan være noget, hun har sagt i en tale, og hvor jeg bagefter kan sige: "Det der var rigtig godt", siger Benedikte.

Anne-Marie: Hun kan vældig godt lide at få at vide, når hun har gjort et eller andet, som vi andre synes er godt. Hun sætter pris på den anerkendelse

- Hvor god er hun til at indvie Dem, når der er noget, som går hende på?

Anne-Marie: Det er hun ikke så god til.

Benedikte: Nej, det holder hun mere for sig selv, og det gælder nok for os alle. Men det kan ske, at hun åbner op, hvis vi kommer ind på noget, som hun ellers har følt har været vældig privat. Måske fordi en af os andre, helt ubevidst, har taget det op.

/ritzau/