Sparekasse får 17 nye kunder hver dag

Mens Danske Bank og Nordea siden krisen har lukket hver anden filial og fyret medarbejdere i hobetal, går Frøs Herreds Sparekasse mod strømmen.

Sparekassen med hovedsæde i Rødding i Sønderjylland åbnede i 2013 to nye filialer og har nu 11 afdelinger i det syd- og sønderjyske område. På hver eneste åbningsdag er der i gennemsnit kommet 17 nye kunder til.

Det oplyser sparekassen i en pressemeddelelse. Det blev til i alt 4333 nye kunder i 2013.

- Danmark bliver trukket mere og mere skævt. Det er en udvikling, som forstærkes af beslutningerne på Christiansborg og de store pengeinstitutter, der i hobetal forlader de mindre byer, siger Kurt Jensen, der er administrerende direktør i Frøs Herreds Sparekasse.

Han peger på, at siden 2008 har finansbranchen under et skåret 13 procent af de ansatte væk, mens Frøs Herreds Sparekasse har ansat 16 procent flere medarbejdere og har nu 138 ansatte.

Sparekassen kom ud af 2013 med et overskud efter skat på fire millioner kroner mod 14 millioner kroner året før.

Årsagen er, at krisen også har kradset hos de syd- og sønderjyske kunder. Sparekassen måtte nedskrive med 89,2 millioner i 2013 mod 76,8 millioner året før. Sparekassens solvens er 15 procent.

- Vi er heldigvis på vej mod et lavere og mere normalt leje for nedskrivninger, men havde nedskrivningerne ikke været forholdsvis store i krisetiden, ja, så havde vi ikke løftet vores ansvar overfor kunderne, siger Kurt Jensen.

Direktøren ser nedskrivningerne som en naturlig konsekvens af en vanskelig tid.

/ritzau/

Dagens Gossip